Friday, August 14, 2015

JELLY KELAPO







Assalamualaikum WBT,


First time buek jelly ni, den bwk g opis den gamai bebona yang suko.. Penyudah eh den da jd tokey jual jelly kelapo da.. hihihi..


Sapo2 nk ghaso tu meh la dtg ke gumah den.. ajak-ajak ayam yo...hihihi... jgn maghah yo nnt copek tuo...


p/s: sapo2 yg nk request den buek jelly ni kot2 la kowang ado jamuan ko, reunion ko, bole la tompah ngan den yo..

LAMO EH X BERBLOGGING

Assalamualaikum WBT, Ghaso eh masih sompek laey kot den nak mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir dan Batin.. hari ini 29 Syawal 1436H.. besok da abih da ghayo.. ngeeeeee... mohon maap yo pado semuo blogger2 togar, almaklumla da sekian lamo den tidak menulih dalam blog ni.. bertahun2 ko, mcm x cayo.. bkn apo den terlupo emel apo yang dipakai.. itula bahano eh banyak bebona emel kan.. hihihi.. somalam den menggagahkan diri den mencubo semuo emel2 dan pasword2 mako hasil eh... Alhamdulillah.. Berjayo!.. chaiyok! chaiyok!.. usaho tanggo kejayaan.. kikikiki.. Tak banyak pon bondo den nk story ha.. yg ponting azam den nk berblogging semulo... sobb eh den nk mengisi maso lapang.. hahaha.. lapang bebona la yo.. update pon time kek opis yo.. eh eh eh korang jgn tokojuit lak.. mmg den la owner blog ni sebona eh.. bkn apo den sajo yo nak pakai loghat nogori ni ha... ni pon salah satu azam den gak.. yola den kan anak nogori somilan.. jgn maghah yo.. Apo2 pon tunggu yo updated den yg akan dtg... Salam sayang dan gindu dondam n cinto kek korang sumo.. Mmmmuuuuuaaaahhhhhh!!!!

Thursday, July 19, 2012

Blueberry Cistat

Order dr Kak Eda Pantai Dalam.. Terime kasih yer jadi reguler kastemer saye.. hehehe... Moge akak berpuas hati... ;)
50 pcs = filling blueberry

Apam

Apam Pulka dut-dut... order dari noni cun bam bam.. hehehe.. thanks yer dik order tuk mkn2 ek...
50 pcs = filling blueberry + coklat

Thursday, July 12, 2012

CC Coklat Moist dan Coklat

Alhamdulillah... terima kasih sy ucapkan kepada Kak Ct Fatimah Adam.. Order untuk majlis Cukur Jambul anaknya Syasya... Neway anty doakan membesar dengan sehat dan jadi anak yang solehah.. Amin... Neway thanks skali lagi yer kak order kat sye..
50 pcs Cupcake coklat moist = buttercup deco
50 bekas = 3 pcs coklat

Coklat Hantaran

Order dari Fida Bandar Baru Bangi.. mekasih yer dear first time order kat sya.. Harap awak berpuas hati ek.. Neway Selamat bertunang dan Tahniah kepada Lan dan Sue.. Semoge berbahagie selalu..

Cheese Cake again!!!!

Alhamdulillah... Terime kasih diucapkan kepada Pegawai di Jabatan Hal Ehwal Khas (JASA) yang order cheese cake ni.. selamat menjamu selera.. :)

Cheese Cake

Tempahan dari Kak Mainin, JASA... Thanks yer kak slalu order kat sye... Harap berpuas hati...

Kek Pelangi

Tempahan dari staf JASA. Terima kasih daun keladi :)

Thursday, May 24, 2012

Barbie Doll Coklat Cake

As Salam... Order dari Dilla (JASA) untuk anak buahnyer yang tersayang... Thanks yer Dilla Order kek ni.. Harap Dilla n family suke ek...

Tira Misss You Againnnn!!!!!

As Salam... Order dr org yang tersayang.. meacih ek..

Cistat Againnn!!!!

Crust tart br pas dibakar.
After da buh filling dan dibakar.
For my mak... "Love u Mak"
Order dari Adi. Tq Ek... :D

Wednesday, May 23, 2012

Tira Misss Youuu

As Salam... Order dari kak Ct.. Thanks kak Ct order ek...
kelabu psl kuar freeze jer terus snap gambar... hehehehe

Monday, May 21, 2012

Kek Hantaran

As salam... selamat pagi sumer.. hehehe... kek hantaran yg diorder oleh adik ika untuk perkahwinan sepupunya. terima kasih yer dik... harap berpuas hati... :D
Kek coklat moist 2 1/2 kg + deco buttercream + fondan flower

Wednesday, May 16, 2012

CC Coklat Moist

As Salam... First nak wish Happy Teacher's day to all cekgu kat malaysia. Xspecially my sister, my abang ipar n Makcik Saudara Norhajwiyah yang dok tengah mengajar tuh.. hehehehe.. Neway nak citer cupcake ku yang diorder oleh org jauh ni... Orang perak... ate kome order kek teman ni jauh bebeno... hehehehe.. Pape pon mekasih yer dik Ika yang order cc ni utk Boyfriendnyer... Hope bf adik suke lar.... Jom kite layan gambar... p/s: terover lak kali ni, byk bebeno gambar yg teman ambil... hehehe... kome layan je larrrr.... hahahaha
Coklat Moist + Buttercream deco ;-)

Friday, May 11, 2012

Cup Cake Coklat Moist

As Salam pagi Jumaat... Huhuhu lame tak updated blogkan.. bukan ape kwn2 sy kekangan mase, malas pun ye jugak nak bukak blok ni.. yang rajin blogwalking jew.. kire hokeyla kan.. theehehehee... neway nak citer pasai CC JASA yang order cupcake ni. Tak pasti lak nak wat kenduri hape... Apepon terime kasih bebanyak la order ek... Hope berpuas hatilah yerr... ok jom cekedauttt gambar yang tak seberape ni ek... Wassalam...
150 pcs = deco buttercream + bunga plastik

Tiramisssss youuuuu

Order dari dik yan.... Thanksss yer... Mmuuuaaahhhhh.....

Friday, April 13, 2012

Apam Apam ku...

As Salam.... p/s:tajuk tak bley blah tol ek... hehehe...Pagi jumaat yang ceria.. Alhamdulillah amaran tsunami telah ditarik balik... Semoga Allah sentiase melindungi kiter sumer dan umat Islam dimana jua mereka berada... Amin... Neway nak cito psl order pg tadi. Cam biase ar pepagi da ke pantai dalam mengambil tuan puteri kedaung.. hehehe.. Alhamdulillah pg ni tak ujan... P/s: cume mlm td panas gegiler kan.. huhuhu... Apopon nak ucapkan terima kasih kepada CC JASA yang order apam ku ini... Jom layan gamba ek.. chekedauttttttt... (versi lisa suri hani tau.. hahahaha)
100pcs, filling blueberry + strawberry + kaya + coklat
Saje zoom in dedekat... tak ade kohojer... hehehe...
25 pcs = filling blueberry + strawberry + kaya + coklat

Tuesday, April 10, 2012

CC Coklat

As Salam... huhuhu, lambat hari ni i update blog. bkn per cam mlas jerr... hehehe... Neway nak ucap thanks to kak Noriza yang order cupcake untuk anak bongsu kesayangan nyer ni.. Zulaikha... Happy bufday Zulaikha, semoge menjadi anak yang solehah... Amin...

Thursday, April 5, 2012

Order, order dan order

As Salam... Punye la sekelian lame den tak dapek nak mengupdate blog nih.. seminggu lar x lbh x kurang.. huhuhu.. Alhamdulillah hr ni mungkin dorang terlupe nak blok kot.. hahahaa...pepandai jerk ek... Neway jom kiter layan gambar tempahan minggu seblm ni ek... adios.... :-)
cc coklat moist tempahan dari Dek ya untuk reunion... Nak design gamba goku n ben10. penyudahnyer angry bird gak yg banyk stok ek... Tenkiu yer dek ya...
Apam polka Dot2... 200 pcs = filling kaya + filiing strawberry. Order dari Kak Mainin JASA Wilayah... Terime kasih kak, harap berpuas hati ek.
Cistat 50 pcs... request filing blueberry n strawberry. order dari kak ieda.. Tq yer kak... p/s: sory warne purple da abis, so sy gune warne biru je ek... hehehehe
Apam dot2 100 pcs = 50 filing strawberry + 50 kaya, blueberry n coklat... Thanks yer CC JASA order apam nih... Hope u like it... :-)

Tuesday, March 27, 2012

Cheesecake & Apam Polka Dot

As salam... Ngantuknyer hr ni.... ini adelah gara2 hanya kau cisss kek... huhuhu... Neway thanks to my sister miza yang order utk majlis harijd cc nya... p/s: hepi bufday cc semoga dipanjangkan umo dan dimurahkan rezeki... amin...
blueberry oreo cheesecake 1kg
Apam polka dot 100 pcs = 50pcs filling kaya + 50pcs filling strawberry... harap berpuas hati yer...

Monday, March 26, 2012

CC Coklat

As Salam.... "Angan2 mat jenin, selamat pagi isnin", cewah berpantun 2 kerat plak ek... hehehe.. neway weekend yang memenatkan sbb kakak ipar dtg rmh kan... so aktiviti pon mmg padat lor... huhuhuhu... pape pon nak cite pasal order cupcake ni ek... Thanks pade kakak sepupu Dik Yan yang order (p/s: lupe ar nk tnye name die)... Khas dibuat untuk boss yang dihormati dan dikasihi... :-)

Thursday, March 22, 2012

Apam Dot Dot

As Salam... monin' hehehe... hopefully kengkawan sume sehat wal afiat ek... Alhamdulillah siap juga apam yang diorder oleh adik yippa iffah kiter ni... Thanks yer iffah order kek eden... hehehehe....
200 pcs = filling blueberry + orange + kaya. p/s: nak wat filling blueberry tp stok da abis, sori ek iffah... hope u suke ek..

Monday, March 12, 2012

Majlis Pertunangan Angah

As Salam... Tahniah kepada angah aka sepupu Yan yang melangsungkan Majlis Pertunangannya pada 11 Mac 2012... Jom layan gambar yang diorder ek... Neway terime kasih bebanyak yer....
Cupcake untuk hantaran pertunangan... Selamat bertunang Angah... Semoge cepat2 naik pelamin... hehehe
Cc 2.5oz untuk tetamu yang hadir... thanks yer Yan chumell lote sebab order cc ni... harap berpuas hati...

Majlis pertunangan

As Salam.. Tahniah diucapkan kepada Ija dan Adi yang melangsungkan Majlis Pertunangan mereka pada sabtu yang lepas. Alhamdulillah majlis berjalan dengan lancar dan sempurna... Jom layan gambar kek n cc hasil tangan mokcik yer... hehehehe
Kek Hantaran pertunangan Ija dan Adi.. Majlis berlangsung pada 10 Mac 2012... Selamat bertunang... Hooray da jadik tunang orang!!!!!
Cupcake untuk tetamu yang hadir... X-specialy org terengganu yang mai jauh2 tu ek... Selamat datang ke Nogori Somilan... hehehe